45. Oktobarski salon - Kontinentalni doručak, Beograd
Prvi put međunarodna izložba
Beograd, 10. septembar - 31. oktobar 2004.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će se prvi međunarodni Oktobarski salon održati u Beogradu sa naslovom 45. Oktobarski salon/Kontinentalni doručak, Beograd. Umetnički director Salona je Anda Rotenberg, istoričar umetnosti iz Poljske.

Vernisaž je u petak 10. Septembra 2004. Svečano otvaranje i dodela nagrada je u subotu 11. septembra, u 11 sati u Muzeju 25. Maj. Za vreme otvaranja (11. i 12. septembra) održaće se međunarodna konferencija Simbolične i lične geografije savremene umetnosti.

 

Oktobarski salon je reprezentativna manifestacija iz domena vizuelnih umetnosti. Zahvaljujući svojoj dugoj tradiciji (osnovan je 1962. godine) Salon predstavlja značajan segment u proučavanju savremene srpske umetnosti druge polovine 20. veka.

Do ove godine Salon je promovisao umetnike samo iz Srbije. Ovogodišnji Salon je međunarodni događaj koji će predstaviti umetnike iz cele Evrope (Pistoleto, Kabakov, Boltanski, Delvoa, Narkjevicjus, Balka, Uklanski, Kars, Abramović, Todosijević, Otašević, Tomić, Joksimović, Kaluđerović, Radovanović...)

Instalacije, fotografije, printovi, slike biće izloženi u sedam izlagačkih prostora - Muzej 25. Maj - Muzej istorije Jugoslavije, Kulturni centar Beograda, galerije ULUS i FLU, Javno kupatilo Beograd, Planetarijum, Muzej Nikole Tesle.

45. Oktobarski Salon "Kontinentalni doručak, Beograd", je deo međunarodnog projekta "Continental Breakfast" (www.continentalbreakfast.org) koji je inaugurisan na Prvom CEI Forum-u održanom u Veneciji u Junu 2003.